dimecres, 10 d’agost del 2011

Disparant als problemes

No m’agrada el que està passant a Anglaterra, a Xile i, potser, a altres llocs arreu del món dels quals encara no m’he assabentat.
Em preocupa, em preocupa molt veure milers de joves sense recursos ni esperança sortir al carrer amb l’únic objectiu de destrossar-ho tot.
Però em preocupa encara més veure els polítics intentar tranquil·litzar la ciutadania dient-los que, a partir d’ara, hi haurà més policies al carrer.
Potser la majoria de la gent se sent més segura si es veu envoltada d’agents de l’ordre públic, però jo no ho veig així: al contrari, com més policies vegi al carrer, més gran serà la meva sensació d’inseguretat, perquè pensaré que, si hi són, deu haver-hi un motiu…
Crec que, abans d’autoritzar la policia a utilitzar bales de goma o canons d’aigua, el que haurien de fer els polítics és intentar eradicar les causes del problemes socials que han portat a tot això.
I els mitjans de comunicació, en lloc d’enfocar l’objectiu de manera que es vegin només els violents que ja no tenen res a perdre, haurien d’investigar el perquè de tot plegat i també tenir la valentia de preguntar als polítics com pensen resoldre-ho.
De fet, les bales de goma poden ajudar-los a treure les castanyes del foc a curt termini, però haurien de tenir en compte que, per obtenir efectes a llarg termini, potser caldrà replantejar-se les polítiques socials.

1 comentari:

  1. Això d'Anglaterra, d'aquest estiu, tants salvatges en acció que semblava que estaven esperant l'occassió des de fa temps...realment, fa por.
    Però tinc una noticia positiva que podria relacionar-se amb aquesta. Diego Matheuz, de 26 anys arriba a Venecia com director d'opera a la Fenice. Arriba d'un barri pobre de Venezuela i forma part del moviment musical de Jose Antonio Abreu
    Penso que Londres una de les capitals musicals del mon podria prendre nota

    ResponElimina


Blocs que segueixo