dimecres, 28 de setembre del 2011

Xovinisme unidireccional

Llegia fa uns dies al diari Público que, en una reunió del Consell Europeu, Finlàndia i Holanda van vetar l’entrada de Romania i Bulgària a l’espai Schengen.
El perquè?
Segons el que va dir el ministre d’Interior holandès, això es deuria a una falta de confiança en l’Estat de Dret d’aquests països, on hi hauria corrupció al màxim nivell, frau, crim organitzat i deficiències en el sistema judicial.
És a dir, exactament el mateix del que passa a Itàlia, però sense que ningú hi tingui res a dir. Al contrari, l’any 1990, Itàlia va ser un dels primers països a entrar a l’espai de lliure circulació i, des de llavors, no sembla que ningú s’hagi plantejat fer-la’n sortir.
Evidentment, no cal ser un geni de la política per entendre que, en realitat, a l’extrema dreta finlandesa i holandesa tant li fa que hi hagi o no criminalitat a l’Europa de l’Est: el que li importa és, com aquell qui diu, que no s’escampin gitanos per la resta del continent.
És curiós, tot plegat: al capdavall, Itàlia és el país amb el Primer Ministre més “gitano” del món, però em fa l’efecte que Finlàndia i Holanda s’hi avindrien molt...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


Blocs que segueixo