divendres, 27 de maig del 2011

Paternitat dubtosa

Aquest matí, no sé ben bé per què (potser per una mena de masoquisme polític), he volgut escoltar l’entrevista d’ahir a Catalunya Ràdio del senyor Xavier Garcia Albiol, cap de llista del PP a Badalona.
Els que em coneixeu us podeu imaginar la ràbia que em fan els arguments d’aquest senyor per intentar defensar la seva proposta política xenòfoba. Es podrien desmuntar d’una manera molt senzilla, cosa que, d’altra banda, fa força bé l’entrevistador, per tant no m’hi entretindré més.
Però hi ha un fet que us voldria fer notar, perquè m’ha semblat molt significatiu.
A partir del minut 1:48, al senyor Garcia Albiol, se li fa escoltar un fragment d’una entrevista al Josep Anglada, en la qual aquest es queixa que el Partit Popular li hagi robat el tristament famós eslògan que diu “Primers els de casa!”. El Garcia Albiol contesta reivindicant la paternitat i l’antiguitat d’aquest discurs xenòfob, tot traient autoritat política al senyor Anglada el qual, diu ell, encara no existia políticament, quan ell ja reclamava el mateix.
Trobo que és molt interessant que no hi hagi acord entre els “pares” de la xenofòbia catalana per decidir qui té més dret per dir que vol fer fora del País tots els romanesos (cosa, per cert, molt complicada de realitzar, atès que es tracta de ciutadans comunitaris) o que els delinqüents estrangers són més delinqüents que els delinqüents autòctons.
Doncs, m’agradaria que, un cop els arribi alguna condemna per les denúncies que ja han rebut, seguissin barallant-se amb la mateixa intensitat per reivindicar-ne la paternitat...

4 comentaris:

  1. Deixem-los fer, que es barallin entre ells. L'únic risc que correm és que, si decideixen retransmetre-les per la tv, els de l'APM podrien quedar-se sense feina.

    ResponElimina
  2. Hola!!!! Estic una mica en divisió de les opinions del PP. Jo sòc de Barcelona però hi treballo a BDN i conec la seva realitat. I crec que no tan sols s'ha de pensar en el què diu aquesta gent sino per què la gent els ha votat a BDN fent servir aquest discurs. Crec que a Badalona (i ho sé perquè insisteixo, hi conec molts casos) que veïns de Badalona de tota la vida no poden accedir a les escoles que volen perquè primer tenen dret a escollir els inmigrants, gent que demana ajuts per pares malalts però no hi arriba perquè primer els ajuts van als de fora.
    El que vull dir és què, tot i què el discurs sona extrany o colpidor, a Badalona hi ha una realitat que s'ha d'estudiar perquè els veïns els han votat perquè en certa mesura, hi estan d'acord. Per això crec que s'ha d'estuidar el malestar de la gent sobre aquest temes.
    I a mi no m'agrada aquest tio, de fet, vaig menjar al seu costat a un restaurant de badalona una setmana abans de les eleccions i a part de tot això, que sàpigues que hi té molt de photoshop a les fotos!!!! jajajajajajajajaja
    No sé, crec que el discurs xenòfob no hi cal però sí s'ha de veure d'on ve el recolçament que han obtingut per poder construir un futur millor entre els de casa i els que hi venen a viure amb nosaltres.

    ResponElimina
  3. Hola, Laura,
    T'agraeixo el comentari, però em consta que el que dius no és cert.
    Els immigrants no tenen més privilegi que "la gent de casa" ni a l'hora d'escollir una escola ni a l'hora d'accedir als serveis mèdics.
    Qui diu al contrari ho fa perquè no és capaç de fer propostes intel·ligents per resoldre els problemes dels ciutadans. I, desgraciadament, sobretot en temps de crisi, hi ha gent que s'ho creu...

    ResponElimina
  4. El problema és existent i el fet que la Laura l'exposi, mostra que sí hi ha un malestar ciutadà. Que la immigració no en té la culpa, però contribueix a augmentar-lo.

    El problema és diu neoliberalisme, i té les seves arrels molt enllà, però només cal que ens remuntem al colonialisme.

    Ara no faré un simpòsium, però cal que recordem que els mals d'avui provenen dels desencerts d'ahir. I que el benestar de demà, per tant, es gesta ARA.

    Bon estiu!

    ResponElimina


Blocs que segueixo